Samenwerking IMC weekendschool en OBS de Droomboom

Op 10 januari 2022 zijn we op de Droomboom gestart met IMC basis. Een programma, elke maandagmiddag in de groepen 7 en 8, waarbij geleerd wordt wat voor later is. Veel kinderen weten nog bij lange na niet wat ze later worden willen. Middels dit programma proberen we ze te laten ontdekken waarom sommige vakken als rekenen, ICT etc.. belangrijk kunnen zijn voor een later uit te voeren beroep. Dit komende half jaar staan de volgende onderdelen centraal: techniek, horeca, podiumkunsten, sport/beweging en journalistiek.  Daarnaast leren ze niet alleen zaken over deze beroepsgroepen maar ook ontwikkelen ze diverse functies zoals vragen stellen, kritisch denken en samenwerken gedurende deze lessen. De lessen worden verzorgd door Fleur Zee en Kim Somers. Behalve fysieke en online lessen proberen we per onderdeel ook een excursie te plannen naar de werkplek van de gastdocenten die langskomen om over hun beroep te vertellen.

Team basisschool De Droomboom

Ron van Mierlo

Directeur OBS de Droomboom