404

Beste ouders/verzorgers,

De afgelopen weken hebben de kinderen van groep 3b, 5b en 6b hard gewerkt aan een knutselwerk voor de carnaval. De gemaakte werkjes van groep 5 en 6 zijn sinds afgelopen vrijdag te bewonderen in de etalage bij Pieters Dortu (aan de Geleenstraat 34, tegenover het gemeentehuis). De werkjes van groep 3b staan in de etalage van TUI reizen (Saroleastraat 24). Misschien vindt u het leuk om zelf ook eens een kijkje te gaan nemen met uw zoon of dochter. De klassen kunnen hier zelfs nog een prijs mee winnen. Tot slot nog een dankwoord aan juf Hetty, die het idee van groep 5 en 6 heeft bedacht en ons de afgelopen weken veel heeft geholpen!

Beste ouders/verzorgers,

Afgelopen week is de Sint op school geweest en voor alle kinderen is er toen een persoonlijk cadeau achter gelaten. Een linnen tas die zelf versierd (met textielstiften) mocht worden. Deze opdracht is in de meeste groepen uitgevoerd en de tassen zijn mee naar huis mogen gaan. Ze zijn wasmachinevriendelijk. De kinderen kunnen ze dus gebruiken, in weer en wind, om bijvoorbeeld de gymspullen in te doen.

Dit cadeau is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Jeugd Educatie Fonds en een sponsoring van Albert Heijn, Action, Kok Lexmond, Timmer- en dakdekkersbedrijf Borgans en Dekkers recycling vof.

Verder bedanken we de een aantal enthousiaste moeders die, voor en tijdens het feest op school, flink hebben geholpen.

Enkele voorbeelden ziet u in de foto’s.

Team obs de Droomboom

Beste ouders,

Op vrijdag 27 oktober was de langverwachte opening van de nieuwe speelplaats van OBS de Droomboom.

Een door de leerlingen zelf ontworpen speelplaats waarin de elementen groen-spel-leren bij elkaar komen.

Na een werktraject van bijna 6 maanden waarin letterlijk alles ondersteboven is gehaald was hij net de dag van te voren helemaal af. 

Het groen moet nog aansterken, de regen mag geen spelbreker meer zijn, maar het speeldeel werd en wordt al volop gebruikt.

De opening werd verricht door Minded Motion, een free run vereniging uit Noord-Limburg die ’s ochtends een workshop free runnen hebben gegeven aan de leerlingen van groep 3 t/m 8. Om exact 12 uur werd er door een van de trainers, Koen Heijnen (team NL lid en 9de op de wereldranglijst!!) een chille demonstratie gegeven die eindigde met het doorspringen van een mooi lint. 

De foto’s spreken natuurlijk voor zich.

In deze link vindt u een flyer van deze mensen. Veel kinderen vroegen naar info, daarom bij deze.

Team OBS de Droomboom

Vandaag hebben we samen de Kinderboekenweek geopend. Een paar enthousiaste leerkrachten hebben een korte voorstelling gegeven. Vanwege het thema ‘Bij mij thuis’ hebben we nu gezien hoe het bij meneer Haas en mevrouw Beer thuis gaat. Klik hier voor meer foto’s van de mooie voorstelling.

Beste ouders/verzorgers

De mooie, zonnige vakantie is dan toch voorbij.

Vanaf maandag 28 augustus aanstaande staan we in de startblokken om, samen met u, van ieder kind een meesterwerk te maken.

Daar hebben we veel zin in. Er staat van alles op de planning.

We gaan er een leuk schooljaar van maken en hopen op een mooie samenwerking!

School start op de gewone schooltijden en zoals al in de schoolgids, die deze week wordt verspreid, en in de eindejaarsbrief die op 12 juli is meegegaan en op Isy staat vermeld.

  1. Het schooljaar start op maandag 28 augustus om 08.30 uur.
  2. Verzamelen van de kinderen om 08.25 uur op speelplaats bij de vaste plek daar komt de leerkracht de kinderen ophalen.
  3. De kinderen gaan met hun juf/meester naar de voor hun bedoelde ingang en dan naar hun groepslokaal.
  4. Er wordt gezorgd voor een traktatie voor de kinderen in de loop van de dag.
  5. U kunt uw kinderen halen en brengen tot of vanaf de poort. Het vergroot het overzicht en toezicht voor ons. Uitzondering zijn de ouders van nieuwe 4 -jarigen. Zij ontvangen apart een mail of telefoontje hoe dat voor hen geregeld is.
  6. Met het oog op de veiligheid verzoeken wij u om ervoor te zorgen dat uw kinderen niet voor kwart over 8 naar school komen. De kinderen gaan naar binnen bij de eerste schoolbel, dat is 5 minuten voor het begin van de officiële schooltijd.

Vanaf 29 augustus is de inloop anders geregeld, dat bespreken we de 28ste met de kinderen.

Even al vooraf. Kinderen hoeven van thuis geen (voet)ballen mee te nemen naar school. Er zijn genoeg ballen op school om te spelen in de pauze!

Met vriendelijke groet

Team OBS de Droomboom

De kinderen van groep 4a is op zoek gegaan naar kriebelbeestjes en ze waren heel gedreven. Met schepnetjes mochten ze in de vijver zoeken naar waterinsecten. Als ze iets gevonden hadden kwam dat in een plat aquarium (een cuvet) zodat ze de diertjes van dichtbij konden bekijken.

Gisteren was Showman bij ons op school. Alle groepen hebben een mooie voorstelling gezien over “Leef je droom!”

In het fotoalbum ziet u wat foto’s om een indruk te geven van hoe leuk het was gisteren. Klik op een kleine foto voor het hele album.

Vanmiddag heeft groep 4a  les gekregen van een kunstenares waarbij de kinderen, door een eigen droomtuin te maken, een gezamenlijk kunstwerk hebben gemaakt als Tuin van de toekomst.

De verbouwing van de speelplaats nadert zijn einde.

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt om de speelplaats, kinderen noemen het al een pretpark, te bouwen.

Door de weersomstandigheden is de termijn van 24 juni niet gehaald. Warmte, regen etc.. houden enorm op. Daardoor heeft men nog niet kunnen aanplanten en dat is wel nodig als je van een groene speelplaats wil gaan spreken.

Dat gebeurt pas in de laatste week van de schoolvakantie. Tot die tijd wordt de speelplaats wel verder afgemaakt in bouwtechnische zin en daarna afgesloten voor de vakantieperiode. Na de vakantie mogen de kinderen er wel weer op spelen in de pauzes. Een plechtige opening zal ook pas na de vakantie plaatsvinden.

Er zal ook een keuring plaatsvinden in verband met de veiligheid.

Een impressie van de stand van zaken kunt u op de foto’s zien.

Beste lezer, 

Heeft u het al gespot? Wij hebben een nieuwe website! Wij zijn er erg blij mee. 

Veilige websites 

Waarom we een nieuwe website hebben? Net als onderwijsstichting MOVARE vinden wij het belangrijk om  zo’n veilig mogelijke website te hebben. Samen met een ICT-specialist hebben we daarom deze nieuwe website ontwikkeld. 

Nieuw uiterlijk 

Daarbij hoorde ook een nieuw ‘gezicht’ voor onze website. We zijn voor het uiterlijk van deze website zo dicht mogelijk bij de eigen kernwaarden en identiteit van onze school gebleven.  Dat ziet u ook terug in het design. 

Wij hopen natuurlijk dat u onze verbeterde website net zo leuk vinden als wij. 

Beste ouders/verzorgers,

Om de ontwikkeling van uw kind te volgen maken wij gebruik van het leerlingvolgsysteem van Cito. Dit heeft een make-over gekregen en is meer gericht op het volgen van de groei van het kind dan op resultaten. Wilt u hier meer over weten klik dan hier voor de informatiefolder voor ouders van Cito.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak. Details