Informatie van de GGD over het corona virus

Geachte heer/mevrouw,

De GGD Zuid Limburg ontvangt veel vragen van scholen en kinderopvang over het
nieuwe coronavirus (Covid-19) en de huidige situatie vlak over de grens in Duitsland. Wij willen u daarom graag informeren over wat voor u van belang is. Onderstaande informatie zal worden opgenomen op onze website. Deze informatie zal regelmatig worden aangepast naar aanleiding van nieuwe berichtgeving. We vragen u daarom om de berichtgeving op onze website in de gaten te houden.

Informatie voor scholen en kinderdagverblijven
Het is heel begrijpelijk dat mensen ongerust zijn en vragen hebben. Zo zijn er ouders die twijfelen of ze hun kind wel naar school of de kinderopvang moeten brengen. Het is op dit moment niet nodig om maatregelen te nemen op scholen, kinderdagverblijven, etc. Er is ook geen reden om kinderen, die Duitsland hebben bezocht, niet naar school en kinderopvang te laten gaan.

Medewerkers en/of kinderen die in Duitsland wonen?
Medewerkers en/of kinderen die in Duitsland wonen adviseren wij de adviezen en
maatregelen van de lokale Duitse autoriteiten op te volgen. In Duitsland is de situatie anders en kunnen er andere maatregelen gelden voor diegene die in Duitsland wonen.
Houdt u de lokale berichtgeving in de gaten en bericht uw werkgever hierover.

Terugkerende medewerkers en/of kinderen uit andere gebieden?
Medewerkers en/of kinderen die recent in gebieden* zijn geweest waar uitgebreide verspreiding is en die klachten hebben. Koorts (38 graden) en hoestklachten en/of benauwdheid worden verzocht om contact op te nemen met hun huisarts. De huisarts overlegt met de GGD of het nodig is om onderzoek naar COVID-19 te laten plaatsvinden.

– China (inclusief Hong Kong, Macau en Taiwan)
– Singapore
– Zuid-Korea
– Iran
– Italië: de gemeenten Codogno, Sesto Cremonese, Pizzighettone, Soresina, Sesto S.G., Pieve Porto Morone, Casalpusterlengo, Castiglione d’Adda, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo en San Fiorana (regio Lombardije) en V’o Euganeo, Mira (regio Veneto).

Met vriendelijke groet,
Carlijn Somers