Onze school genomineerd voor de Techniek Trofee 2018

PERSBERICHT

Bekendmaking genomineerden TechniekTrofee 2018

Jury: ‘Groeiend aantal basisscholen betrekt bedrijfsleven bij wetenschap- en techniekonderwijs’

Woerden, 1 mei 2018

Vandaag maakt de jury de zes genomineerde basisscholen van de TechniekTrofee 2018 bekend. Basisschool Torenven (Warmenhuizen), OBS De Droomboom (Heerlen) en SBO De Reis van Brandaan (Eindhoven) zijn de drie genomineerde scholen voor de categorie ‘beste voorbeeld’ van wetenschap- en techniekonderwijs. Plezier, creativiteit en authenticiteit kenmerken volgens de jury de inzendingen van dit jaar.

‘Aanprutsen mag’ bij OBS De Droomboom in Heerlen

Deze school combineert wetenschap en techniek met maakonderwijs, kunstzinnige vorming en rekenen en biedt de leerlingen van 3 tot en met 8 ‘quests’ aan. Binnen een quest werken de leerlingen aan onderzoeks- en ontwerpopdrachten, waarbij veel ruimte is voor aanprutsen. De Droomboom merkt dat deze aanpak heeft geleid tot een cultuur waarin fouten maken hoort bij het leerproces en dat onderschrijft de jury van harte. ‘Het W&T-onderwijs op De Droomboom is verankerd, intelligent en toekomstbestendig,’ aldus de jury.

De TechniekTrofee

De TechniekTrofee is een initiatief van TechniekTalent.nu en het Ir. W. Maas Geesteranus Fonds. Wetenschap & Techniek op de basisschool helpt leerlingen om al op jonge leeftijd hun talenten te ontdekken. Steeds meer basisscholen gaan er daarom mee aan de slag. In 2018 wordt de TechniekTrofee voor de vijfde maal georganiseerd.

Komende weken verdiept de jury zich verder in deze zes genomineerde kanshebbers op de TechniekTrofee en Inspiratieprijs 2018. De winnaars uit beide categorieën worden op 27 juni 2018 tijdens het TechniekTrofeest bekend gemaakt. Zij ontvangen ieder een geldbedrag van 2.500,- om daarmee hun W&T-onderwijs naar een hoger plan te tillen.

Klik op de hier voor het volledige persbericht.