Diana Keyani schittert op Paastoernooi

In het paasweekend heeft Diana Keyani, 9 jaar, van basisschool OBS de Droomboom deelgenomen aan het Paastoernooi te Utrecht. Dit toernooi met 825 worstelaars uit diverse landen is het grootste jeugdtoernooi van Europa en het deelnemersveld groeit nog ieder jaar in aantal maar ook in sterkte van het deelnemersveld.

Diana kwam uit in de klasse tot 20kg, meisjes 7 t/m 11 jaar. Zij wist op overtuigende wijze een eerste plaats te behalen. Omdat er 4 meiden deelnamen in dit gewicht, werd volgens het Noorse systeem geworsteld. Dit houdt in dat alle worstelaars tegen elkaar moeten worstelen. In haar eerste partij kwam Diana uit tegen de Shayna Yoghi van Fortius Dordrecht. Zij wist haar tegenstandster al in de eerste ronde te toucheren. Uitslag 4-0. In de tweede partij kwam ze uit tegen Zehra Bademci van E&N Sport Wrestling Rotterdam. Zehra was zo onder de indruk van Diana dat zij niet tegen haar durfde te worstelen. Uitslag 10-0. In de laatste partij kwam Diana uit tegen de Duitse Madina Bayramova van ASV Karthause. Ondanks de dappere tegenstand van Madina, wist Diana ook deze partij al in de eerste ronde overtuigend te winnen met een eindstand van 11-1. Met deze overwinning behaalde zij dus haar gouden medaille.

Diana is de dochter van trainer Ayoub Keyani. Ayoub is de grote drijfveer achter worstelvereniging Olympisch Worstelen Heerlen. Hij geeft 4 dagen per week training in de sporthal van OBS de Droomboom. Ayoub is natuurlijk zo trots als een pauw op zijn dochter Diana en hoopt dat zij met deze overwinning een stimulans is voor alle andere kinderen uit de omgeving. Ben je geïnteresseerd, loop dan gerust eens binnen tijdens een van de trainingen. Maandag en dinsdag vanaf 15uur. Woensdag vanaf 14uur en vrijdag vanaf 15.30uur. Voor meer informatie kan je ook altijd bellen met Ayoub op 06-52314828, via de facebooksite van Olympisch Worstelen Heerlen of olympisch.worstelen@gmail.com.

Op 30 mei geeft Ayoub met enkele van zijn worstelaars een demonstratie op de Promenade in het centrum van Heerlen. Aanvang 13 uur. Hopelijk tot dan.